اقتصاد:
اقتصاد سورینام تحت تاثیر صادرات نفت و طلا می باشد. این در حالیست که تا چندی پیش صنایع بوکسیت مهمترین عنصر اقتصاد سورینام را تشکیل می داد. معادن و صنایع وابسته 85درصد صادرات کشور و 25درصد درآمدهای دولت را تشکیل می دهد. با پایین آمدن تقاضای بوکسیت و آلومینیوم در دنیا از ارزش اقتصادی این کالا نیز کاسته شد. حدود یک چهارم مردم در بخش کشاورزی کار میکنند. اقتصاد سورینام وابستگی زیادی به تجارت با کشورهای دیگر دارد و شرکای عمده تجاری آن عبارتند از: هلند، آمریکا، کانادا و سایر کشورهای حوزه کارائیب. محصولات تولیدی عمده در سورینام عبارتند از طلا، نفت، بوکسیت، موز، الوار، برنج، میگو و ماهی.
صادرات سورینام در سال 2013 بالغ بر 2.512 میلیارد دلار و واردات آن حدود 1.778 میلیارد دلار بوده است. اقلام صادراتی شامل آلمینیوم، طلا، نفت خام، الوار، میگو و ماهی، بنج و موز. واردات اساسی سورینام نیز شامل موارد زیر بوده است: بنزین، مواد غذایی، پنبه و کالاهای مصرفی. GDP این کشور در سال 2013 حدود 7.12 میلیارد دلار، نرخ تورم 4درصد، و نرخ رشد اقتصادی 4.7 درصد، درآمد سرانه 12900 دلار و بدهی خارجی هم 810 میلیون دلار بوده است. البته در سال 2011 دولت به منظور جبران کسری بودجه اقدام به کاهش 20درصدی ارزش پول ملی کرد. ارزش هر دلار آمریکا معادل 3.3 دلار سورینام است.
منابع معدنی بسیاری در کشور سورینام وجود دارد. مانند بوکسیت، منگنز، نیکل، طلا و نفت. شرکت های خارجی در دو دهه گذشته وارد حوزه فعالیت در معادن سورینام شده اند و اخیرا سورینام خود نیز کار استخراج معادن نفت و طلا را آغاز کرده است.
معادن طلای زیادی در سورینام وجود دارد و دولت با برخی شرکت های غربی به خصوص کانادایی قراردادهایی امضا نموده است. در مرزهای باتلاقی و جنگلی جنوبی و همجوار با برزیل، استخراج طلا به صورت غیرقانونی انجام می شوذ و تخمین زده می شود مالیات این طلاها بالغ بر یک میلیارد دلار در سال باشد که دولت سورینام از دست می دهد. اخیرا دولت برنامه هایی را برای کنترل بیشتر در این نواحی مورد بررسی قرار داده است.
در سال 2013 شرکت ملی نفت سورینام روزانه حدود 16 هزار بشکه نفت تولید و حدود 8 هزار بشکه صادرات داشته است.